Eksamenstrim til kapittel 5 hønsefugler mm.

På bidet ser du en tiur jeg småkranglet med fra desember til april siste år. Den var litt høy på hormoner og gikk til angrep på meg hver gang jeg gikk i området. Jeg skulle prøve å dytte den vekk med trugen for å få på meg sekken. Da ble det fullt angrep. Jeg snubla i trugene og endte på ryggen i snøen. Da var den sikker på seieren, kom flaksende og ville sette seg på brystkassa mi. Jeg greip den i halsen og la meg over slik at fuglen ble liggende i armkroken min. Der roet den seg ganske snart. Tiuren fikk et alvorlig foredrag om å roe hormonene fram til brunsten. «Hvis ikke…. så blir det hønsehauk og rev på deg, og ikke høner.» Jeg synes jeg så et lite nikk, og kom meg på beina og kastet tiuren et par meter unna. Han gjorde seg klar til å ta revansj,- men ombestemte seg og tuslet en timeter unna. På seinere møter holdt den timeteren.

Småviltjegere har jakt på rype, orrfugl og storfugl øverst på ønskelista. Her får du lære mer om fuglenes sanser og vaner. Kanskje det gjør at du finner flere fugler kommende høst?

Quizen kan lastes ned eller spilles av fra denne lenken.

Quizen er laget i Powerpoint.

Har du forslag til endringer i quizen? Send en melding til tore@andestad.no