For jegerprøveinstruktører

Jegerprøveinstruktører fortjener skryt. Et jegerkurs krever 9 samlinger og tar 30 timer. I tillegg kommer tid forberedelser, kjøring og papairarbeid både før og etter kurset. Totalt går det med nær 50 dugnadstimer.

De fleste sitter igjen med lommepenger,- og knapt nok det. Instruktørene fortjener godt utstyr, arbeidssparende materiell og praktisk hjelp.

Instruktører flest kjører et kurs i året for lokalforeningen og ungdommer i nærområdet. Da er det mye å friske opp før en kan starte årets kurs. Hvordan var det nå med oppmeldingen av kurset, og hvor skal eksamensavgifta betales i år? Kan noen fortelle meg om det har vært endringer i regelverket? Bøkene er trykket i store opplag og ligger ofte på etterskudd med rettingene.

En hjelpemiddelpakke til instruktører.

Mitt bidrag er å lage en god hjelpepakke til instruktørene.  Lenke til finner du ved bildet lengre ned. Den er oppdatert hele tiden. Årets materiell er oppdatert etter Miljødirektoratets kursplan pr januar 2020. 

I pakken finner du blant annet powerpointer (lysbildeserier) til de 7 innesamlingene. Serien inneholder obligatoriske videoer, andre videoer og lenker til lover og  lærestoff på nettet. Powerpointene er vesentlig mer engasjerende enn de Miljødirektoratet har utarbeidet. I hver Powerpoint er det lagt inn en kahoot quiz som lager engasjement og viser instruktør og deltagere om de har fått med seg lærestoffet. I videoen under ser en av quizene i bruk.

Bruksanvisning til kahoot quiz finner du her.

Her finner du mappen med instruktørmateriell 

TIPS: Høyreklikk på mappen 2020 og last ned alle filene til din egen pc. Du kan og åpne mappen og høyreklikke på den power point filen du ønsker å laste ned. Spill deretter av filene fra din egen pc. Det går fortere, og du er sikker på at alle lenkene virker. Filene er store og nedlasting kan ta litt tid.

Teorimateriell til kursdeltagerne

Som et alternativ til bok kan kursdeltagerne bruke  teoriprogrammet “Jegerprøven Samling 1-9” som du finner på nettstedet her. Teoriprogrammet følger Miljødirektoratets opplæringsplan for kurset og det er oppdatert i januar 2020. Det har samme inndeling i samlinger som det jegerkurset du må følge.

Alt materiellet ligger på dette nettstedet. Med internett-tilgang kan kursdeltagerne lese det på telefon, nettbrett, pc og mac. Det trengs ingen annen programvare enn nettleseren. Kursdeltagerne har med seg teorien over alt og kan lese i pauser, på reise og i godstolen hjemme.

Ungdommer i dag er vant til å få lærematerielle på pc og nettbrett. De foretrekker kjappe videoforklaringer framfor lange avsnitt med ord de ikke kjenner.

Opplæringsmateriellet inneholder nødvendig teori til jegerkurset. Det trengs ingen lærebok i tillegg:

  • 382 sider og 390 bilder
  • 66 lydfiler. Jegere kommenterer på skuddsituasjoner de brukte, eller ikke brukte.
  • 99 videoklipp (flere fra jakta 2019) Mange er fra praktisk jakt med kamera på geværet.
  • 150 kvalitetssikrete lenker til hefter, maler, lover, fagstoff, søknads-skjemaer og videoklipp på nettet.
  • Mer enn 950 testspørsmål (med svar) til samlingene og til eksamenstrim. Spørsmålene er fordelt på 3 ulike quizztyper.

Ca 20 % av oss sliter med lesing. Ikke bekymre deg. All tekst er opplest. Kursdeltagerne klikker på avspilleren og følger med nedover sida. Mange av de vanskelige emnene er demonstrert gjennom en video.

Til bestilling av kursmateriell