For jegerprøveinstruktører

Jegerprøveinstruktører fortjener skryt. Et jegerkurs krever 9 samlinger og tar 30 timer. I tillegg kommer tid forberedelser, kjøring og papairarbeid både før og etter kurset. Totalt går det med nær 50 dugnadstimer.

De fleste sitter igjen med lommepenger,- og knapt nok det. Instruktørene fortjener godt utstyr, arbeidssparende materiell og praktisk hjelp.

Instruktører flest kjører et kurs i året for lokalforeningen og ungdommer i nærområdet. Da er det mye å friske opp før en kan starte årets kurs. Hvordan var det nå med oppmeldingen av kurset, og hvor skal eksamensavgifta betales i år? Kan noen fortelle meg om det har vært endringer i regelverket? Bøkene er trykket i store opplag og ligger ofte på etterskudd med rettingene.

En hjelpemiddelpakke til instruktører.

Mitt bidrag er å lage en god hjelpepakke til instruktørene.  Lenke til finner du ved bildet lengre ned. Den er oppdatert hele tiden. Årets materiell er oppdatert etter Miljødirektoratets kursplan pr januar 2020. 

I pakken finner du blant annet powerpointer (lysbildeserier) til de 7 innesamlingene. Serien inneholder obligatoriske videoer, andre videoer og lenker til lover og  lærestoff på nettet. Powerpointene er vesentlig mer engasjerende enn de Miljødirektoratet har utarbeidet. I hver Powerpoint er det lagt inn en kahoot quiz som lager engasjement og viser instruktør og deltagere om de har fått med seg lærestoffet. I videoen under ser en av quizene i bruk.

Bruksanvisning til kahoot quiz finner du her.

Her finner du mappen med instruktørmateriell

Last ned alle filene du trenger til din egen pc. Spill deretter av filene fra din egen pc. Det går fortere, og du er sikker på at alle lenkene virker. Filene er store og nedlasting kan ta litt tid.

Du kan lese mer om hjelpemateriellet til instruktører på lenken nedenfor. Der finner du og en nærmere presentasjon av innholdet i materiellet til kursdeltagerne.

Til bestilling av kursmateriell