Kapittel 9 Stell av viltkjøtt

Skuddet har gått. Dyret ligger der. Litt etter litt slipper spenningen taket i deg. Men hva nå? Hvordan skal jeg ta vare på viltet slik at det blir god mat? 

Her skal du få lære mer om hva du gjør fra skuddet går til viltet ligger i fryseren. 

Viltkjøtt er magert, sunt, godt og bærekraftig. Viltkjøtt er eksklusivt og det er en ære å bli invitert inn til et godt viltmåltid.

Oppdatert  januar 2022.

Under kan du få lest opp teksten:

Innhold i kapittel 9

I kapittel 9 går vi gjennom to tema. Hovedtema er viltet etter felling. Hvordan skal vi stelle viltet for at kjøtt skal ha best mulig kvalitet? Men det er ikke nok å vite hvordan. Du må etter hvert lære deg å gjøre det selv. Det krever at du tar kniven i egen hånd. Erfaring får du underveis i jakta.

Lær gjerne av andre jegere, men vær kritisk. Ikke alle gamle vaner er gode vaner. Selv erfarne jegere kan være urenslige og levere kjøtt med redusert kvalitet. Søk på nettet så finner du mange brukbare videoer om emnet.

Kapittel 9 er den siste samlingen. Du har nå gått gjennom et omfattende lærestoff om natur, friluftsliv og jakt. Har du framdeles lyst til å bli jeger? Har du tenkt gjennom hva du vil jakte og hvordan du vil jakte? På slutten av denne samlinga kan du lese litt mer om hvor du kan jakte.

Forrige side                                                Neste side