For kursdeltagere

Har du lov til å skyte gjess med salonggevær?

Det, og veldig mange andre ting er greit å vite før du møter til eksamen og før du skal på jakt.

For å bli jeger må du ta jegerkurset med 9 samlinger og eksamen. På jegerkurset er det mye faktastoff. Du skal kunne om lover, viltarter, hunderaser og mye mer. Da trenger du læremateriell. Du kan kjøpe en bok eller du kan bruke teoriprogrammet «Jegerprøven Samling 1-9» som du finner på nettstedet her. Teoriprogrammet følger Miljødirektoratets opplæringsplan for kurset og det er oppdatert i januar 2024. Det har samme inndeling i samlinger som det jegerkurset du må følge.

Det er mye som er vanskelig å lese seg til for den som ikke er vokst opp med jakt og skyting. Du lærer lettere og fortere når du kan se det på video. Her kan du se hva som skjer inne i geværet når du trykker av. Lading, sikring og tømming av gevær vises. Her demonstreres kart, kompass og GPS. Gjennom videokameraet mitt blir du med meg ut på jakt. Du får se greie,- og krevende skuddsituasjoner i sol og snøføyk. Under finner du et eksempel.

Alt materiellet ligger på dette nettstedet. Du lese det på telefon, nettbrett, pc og mac. Det trengs ingen annen programvare enn nettleseren. Da har du med deg teorien over alt og kan lese i pauser, på reise og i godstolen hjemme.

Opplæringsmateriellet inneholder all nødvendig teori til jegerkurset. Det trengs ingen lærebok i tillegg:

    • 382 sider og 390 bilder
    • 66 lydfiler. Jegere kommenterer på skuddsituasjoner de brukte, eller ikke brukte.
    • 140 egne videoklipp. Mange er fra praktisk jakt med kamera på geværet. I tillegg finner du andre kvalitets-sikrete klipp.
    • 150 kvalitets-sikrete lenker til hefter, maler, lover, fagstoff, søknads-skjemaer og videoklipp på nettet.
    • Mer enn tusen testspørsmål (med svar) etter hvert hovedkapittel og underkapittel. Da får du sjekket at kunnskapen sitter.
Alt materiellet på jegerprøvekurset.no er gjort gratis tilgjengelig av sponsor.

Fra oktober 2023 er materiellet på dette nettstedet gratis tilgjengelig. Sponsor finansierer videre drift og oppdatering av materiellet.

Sponsor ønsker at kunnskap om sikker og human jakt skal ligge gratis tilgjengelig for jegere og deltagere på jegerkurs. Dyrevelferd og jegeres trivsel er viktige. Ved å gjøre kunnskapen gratis tilgjengelig vil den bli brukt av flere.

Sponsor ønsker at de som er fornøyd med materiellet VIPPS-er et  valgfritt beløp til Kirkens Nødhjelp på Vippsnummer 2426
Vil du se  teorimateriellet i bruk?
Smakebit fra opplæringsprogrammet…