For kursdeltagere

Har du lov til å skyte gjess med salonggevær?

Det, og veldig mange andre ting er greit å vite før du møter til eksamen og før du skal på jakt.

For å bli jeger må du ta jegerkurset med 9 samlinger og eksamen. På jegerkurset er det mye faktastoff. Du skal kunne om lover, viltarter, hunderaser og mye mer. Da trenger du læremateriell. Du kan kjøpe en bok eller du kan bruke teoriprogrammet «Jegerprøven Samling 1-9» som du finner på nettstedet her. Teoriprogrammet følger Miljødirektoratets opplæringsplan for kurset og det er oppdatert i januar 2023. Det har samme inndeling i samlinger som det jegerkurset du må følge.

Det er mye som er vanskelig å lese seg til for den som ikke er vokst opp med jakt og skyting. Du lærer lettere og fortere når du kan se det på video. Her kan du se hva som skjer inne i geværet når du trykker av. Lading, sikring og tømming av gevær vises. Her demonstreres kart, kompass og GPS. Gjennom videokameraet mitt blir du med meg ut på jakt. Du får se greie,- og krevende skuddsituasjoner i sol og snøføyk. Under finner du et eksempel.

Alt materiellet ligger på dette nettstedet. Du lese det på telefon, nettbrett, pc og mac. Det trengs ingen annen programvare enn nettleseren. Da har du med deg teorien over alt og kan lese i pauser, på reise og i godstolen hjemme.

Opplæringsmateriellet inneholder all nødvendig teori til jegerkurset. Det trengs ingen lærebok i tillegg:

    • 382 sider og 390 bilder
    • 66 lydfiler. Jegere kommenterer på skuddsituasjoner de brukte, eller ikke brukte.
    • 140 egne videoklipp (flere fra jakta 2022) Mange er fra praktisk jakt med kamera på geværet. I tillegg finner du andre kvalitetsikrete klipp.
    • 150 kvalitetssikrete lenker til hefter, maler, lover, fagstoff, søknads-skjemaer og videoklipp på nettet.
    • Mer enn 8oo testspørsmål (med svar) etter hvert hovedkapittel og underkapittel. Da får du sjekket at kunnskapen sitter.

Nytt fra 2023: Egen avdeling med 500 nye spørsmål til hele jegerprøveteorien. Alle med bilder eller video. Svar, og det dukker opp en kort teoribegrunnelse for svaret. For lesesvake kan dette være snarveien til eksamen.

Sliter du litt med lesing? Ikke bekymre deg. All tekst er opplest. Klikk på avspilleren og følg med nedover sida.

Kapittel 1 og 2 ligger åpent tilgjengelig. Resten av teoriopplegget krever brukernavn og passord.  For tilgang 1 år betaler du 150 kr. Bestill til tore@andestad.no 

Vil du bestille tilgang til teorimateriellet, eller se det i bruk?
Smakebit fra opplæringsprogrammet…